Jdi na obsah Jdi na menu

kuřecí maso na pomerančích

Pomerančové kuře má své kořeny v čínském Hunanu. Z této provincie totiž pochází pokrm zvaný „tangerine chicken“, jenž byl inspirací pro vznik pomerančového kuřete. Tangerine chicken se totiž dá přeložit jako „kuře ze sušené citrusové kůry“ a naznačuje tak, po čem bude pokrm chutnat. Orange chicken nebo pomerančové kuře je oblíbený pokrm z čínských bister v Americe i v Evropě, původ má však jasně daný v provincii Hunan. Představme si tedy jak sedíme na plastové židli u dřevěného stolu v typicky čínské restauraci v horské vesničce na severu Číny. Nad hlavou nám visí červené lampióny a my si při pohledu na nádhernou řeku Yangtze vychutnáváme lehce pálivé, po citrusech voňavé pomerančové kuře. Tak dobrou chuť!

 

Příspěvky

postup

 
30. 1. 2024 | | Rubrika: kuřecí maso na pomerančích

ingredience

 
30. 1. 2024 | | Rubrika: kuřecí maso na pomerančích

poznámky

 
30. 1. 2024 | | Rubrika: kuřecí maso na pomerančích